ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δημοψήφισμα τίναξε στον αέρα τις καταθέσεις!

Το δημοψήφισμα τίναξε στον αέρα τις καταθέσεις!

Σταθεροποιείται η εκροή τραπεζικών καταθέσεων το τελευταίο δεκαπενθήμερο σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας μετά από μια σημαντική αιμορραγία που προκάλεσε η πολιτική αστάθεια στην χώρα μας και τα περι «δημοψηφίσματος» του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Αναλυτικά, ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι «στην περίοδο Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου εξ' αιτίας των προβλημάτων στο πολιτικό σκηνικό είχαμε απώλεια 13-14 δισ ευρώ. Η απώλεια συνεχίστηκε το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου με αποτέλεσμα οι δυόμιση μήνες να αποτελούν την χειρότερη περίοδος από τότε που ξεκίνησε η κρίση» και συμπλήρωσε ότι « «Το θετικό είναι ότι τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες υπάρχει σταθεροποίηση και δειλή επανάκαμψη και αλλαγή τάσης. Το σκηνικό βεβαία είναι ευάλωτο»

Πάντως, ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι η ύφεση για το 2011 θα κλείσει πιο κοντά το 6% παρά στο 5,5% ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την εφαρμογή του PSI. Για τον ρόλο της ελεγκτικής εταιρείαςBlack Rock εξήγησε ότι στους ελέγχους της περιλαμβάνονται οι «οι οφ σόρ που λειτουργούν ως θυγατρικές μητρικών εταιριών…».