ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευ. Βενιζέλος: «Ο Γιούνκερ θα απαντήσει στις επιστολές»

Ευ. Βενιζέλος: «Ο Γιούνκερ θα απαντήσει στις επιστολές»

Το Eurogroup αποφάσισε την εκταμίευση της έκτης δόσης, αφού έλαβε υπόψη του τις επιστολές που έστειλαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, καθώς και την επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση του Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Eurogroup, λαμβάνοντας υπόψη τις γραπτές δεσμεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, αποφάσισε την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Το ΔΝΤ πληροφόρησε το Eurogroup ότι η σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αναμένεται να ληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Το Eurogroup αποφάσισε, επίσης, ο Πρόεδρός του να στείλει απαντητική επιστολή στην ελληνική Κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν.

Επιπλέον, το Eurogroup αποφάσισε να προωθηθεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και το PSI, με στόχο οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, όπως προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα προσδιοριστεί από την Τρόικα σε συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση.

Το Eurogroup σημείωσε το γεγονός ότι ξεκίνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για το PSI με το IIF και γενικότερα με τον ιδιωτικό τομέα.

Το Eurogroup τόνισε τη σημασία που έχει η πλήρης εφαρμογή όλων των χαρακτηριστικών και παραμέτρων που συγκροτούν το PSI, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup παρέσχε στην Ελλάδα την υποστήριξή του προκειμένου αυτή να διαμορφώσει το κατάλληλο νομοθετικό καθεστώς με στόχο την επιτυχή εφαρμογή του PSI.

Η Ελλάδα, από τη δική της πλευρά, δήλωσε ότι κατά τη διαδικασία του PSI κινείται και θα κινείται πάντοτε στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων των ευρωπαϊκών οργάνων και σε στενή συνεργασία με τους θεσμικούς της εταίρους». -