ΚΟΣΜΟΣ

Έζησε 2 μήνες παγιδευμένος σε αμάξι κάτω από χιόνι

Έζησε 2 μήνες παγιδευμένος σε αμάξι κάτω από χιόνι

Μια απίστευτη ιστορία που αποδεικνύει την ανθρώπινη δύναμη διαδραματίστηκε στη Σουηδία.

Ένας 45χρονος άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι στο δάσος επί δύο μήνες, χωρίς τρόφιμα.

Ο 45χρονος Σουηδός βρέθηκε αποστεωμένος και πολύ αδύναμος.

Βρέθηκε σε μικρή απόσταση από την πόλη Ίμεα, στη βόρεια Σουηδία, από ανθρώπους που κινούνταν με σνόου-μομπίλ --ειδικά οχήματα για το χιόνι-- και νόμισαν ότι είχαν βρει ένα κατεστραμμένο όχημα. Έσκαψαν για να κοιτάξουν μέσα από το παράθυρο και είδαν κάτι να κινείται.

Ο άνδρας, που ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα σε έναν υπνόσακο, είπε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο από την 19η Δεκεμβρίου.

«Είναι απλά απίστευτο ότι είναι ζωντανός, δεδομένου ότι δεν είχε φαγητό, κι επίσης δεδομένου ότι κάνει πραγματικά πολύ κρύο από τα Χριστούγεννα», είπε ένα μέλος σωστικού συνεργείου στην εφημερίδα Vasterbottens-Kuriren.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ίμεα, όπου ο άνδρας νοσηλεύεται μετά την διάσωσή του, ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με δεδομένες τις συνθήκες. Γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι οι άνθρωποι φυσιολογικά θα επιβίωναν για περίπου τέσσερις εβδομάδες χωρίς τροφή.

Πέρα από το ότι έτρωγε χιόνι, ο άνδρας πιθανώς επιβίωσε πέφτοντας σε μια κατάσταση που είναι παρόμοια με νάρκη, είπε ο γιατρός Στέφαν Μπραντ στην εφημερίδα.

«Περίπου σαν αρκούδα που πέφτει σε χειμερία νάρκη. Οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν», εξήγησε. «Είχε πιθανώς θερμοκρασία σώματος περίπου 31 βαθμών [Κελσίου] και το σώμα του προσαρμόστηκε. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας δεν κατανάλωνε πολλή ενέργεια».