ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο Στρος Καν

Ελεύθερος ο Στρος Καν

Ελεύθερος θα αφεθεί ο Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την κράτησή του από την αστυνομία της Λιλ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν κατέθεσε για την υπόθεση Κάρλτον που αφορά μαστροπεία γυναικών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα κλητευθεί ενώπιον των δικαστών.

Το επόμενο διάστημα, η Δικαιοσύνη θα καλέσει τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, είτε για να τον εξετάσουν και να του απαγγείλουν κατηγορία είτε για να τον ακούσουν ως μάρτυρα με νομική καθοδήγηση, μια κατάσταση ενδιάμεση μεταξύ του μάρτυρα και του υπόπτου που του απαγγέλλονται κατηγορίες.

Το πρωί της Τρίτης ο Στρος Καν κατέθεσε στις αρχές, οι οποίες διέταξαν να τεθεί υπό κράτηση για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών».

Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ανακρίθηκε από τις αρχές για τις βραδιές που είχαν διοργανωθεί σε Παρίσι και Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή ιερόδουλων. Οι αρχές επιχειρούν να προσδιορίζουν αν ο Στρος Καν γνώριζε το επάγγελμα των γυναικών.

Επίσης ερωτήθηκε και για τους δεσμούς του με τον επιθεωρητή Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας της περιοχής, που έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση αυτή.