ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φιντέλ θα συναντήσει τον Πάπα

Ο Φιντέλ θα συναντήσει τον Πάπα

«Ευχαρίστως» θα συναντήσει τον Πάπα Βενέδικτο ο Φιντέλ Κάστρο, την τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε σε ανοιχτή επιστολή του.

Η επιστολή του ιστορικού ηγέτη της Κούβας αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα Cubadebate: «Θα χαιρετήσω ευχαρίστως την Τετάρτη την εξοχότητά του τον Πάπα Βενέδικτο, όπως είχα κάνει με τον Ιωάννη Παύλο Β΄(το 1998), έναν άνδρα για τον οποίο η επαφή με τα παιδιά και τους ταπεινούς πολίτες του λαού προκαλεί πάντα αισθήματα στοργής», γράφει ο Κάστρο.

«Αποφάσισα συνεπώς να ζητήσω μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, όταν έμαθα από τον υπουργό μας των Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες ότι αυτή η απλή και άμεση επαφή θα τον ευχαριστούσε», συμπληρώνει.

Η συνάντησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη μεγάλη λειτουργία στη οποία θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας στην Πλατεία της Επανάστασης, στο κέντρο της Αβάνας, στις 09:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος). Σήμερα ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του στην Κούβα και θα αναχωρήσει στις 17:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος αύριο).