ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε πρώην χορεύτρια, θύμα επίθεσης με οξύ

Αυτοκτόνησε πρώην χορεύτρια, θύμα επίθεσης με οξύ

Αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της μια πρώην χορεύτρια από το Πακιστάν, δώδεκα χρόνια μετά την επίθεση με οξύ, που δέχτηκε από το σύζυγό της.

Η 33χρονη Φάχρα Γιούνους αποφάσισε να πέσει από τον έκτο όροφο κτηρίου στη Ρώμη, όπου κατοικούσε μετά την επίθεση που της στέρησε την «ανθρώπινη μορφή».

Ο πρώην άνδρας της Μπιλάλ Χαρ το Μάιο του 2010 εισέβαλε στο σπίτι της μητέρας της στο Πακιστάν και έριξε οξύ στο πρόσωπο της Γιούνους την ώρα που κοιμόταν.

Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια του πεντάχρονου τότε γιου τους.

Η μύτη της σχεδόν «έλιωσε», τα χείλη της κάηκαν, ενώ τυφλώθηκε από το ένα μάτι. Μετά από 39 χειρουργικές επεμβάσεις, οι γιατροί κατάφεραν να αναδομήσουν το πρόσωπό της, ώστε να συνεχίσει να ζει. Όμως, η φράση που είχε πει τότε, ότι «το πρόσωπό μου είναι η φυλακή μου» συνέχισε να την κυνηγά.

Πριν αυτοκτονήσει, άφησε ένα σημείωμα στο οποίο κατηγορούσε τις πακιστανικές αρχές για «ένοχη σιωπή» απέναντι στις «θηριωδίες» που υφίστανται οι γυναίκες στη χώρα.

Ο σύζυγός της είχε συλληφθεί το 2002, με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως αφέθηκε ελεύθερος μετά από 5 μήνες.