ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: Καμία συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο

Σαρκοζί: Καμία συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο

Δεν θα υπάρξει συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πέν, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio France, υποστήριξε ότι η μελλοντική του κυβέρνηση, αν εκλεγεί, δεν θα περιλαμβάνει υπουργούς από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Ωστόσο, αρνήθηκε να «δαιμονοποιήσει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν για την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν», προσθέτοντας ότι «πρέπει να τους ακούσουμε και να μην θεωρήσουμε ότι πρέπει να κλείσουμε τη μύτη μας».

«Το 18% που ψήφισε την Μαρίν Λε Πεν δεν της ανήκει, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε αυτούς», τόνισε ο Σαρκοζί.

Από τη μεριά του ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να προσελκύσει μέχρι και ηγετικά στελέχη της άκρας δεξιάς.

Σε ερώτηση στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, σχετικά με το τι θα έκανε σε περίπτωση αναμέτρησης Εθνικού Μετώπου και του κόμματος του Σαρκοζί UMP στις βουλευτικές εκλογές, ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι δεν έχει ποτέ διστάσει και ότι εξάλλου «βρέθηκε στη θέση αυτή το 2002», όταν η αριστερά εκλήθη να ψηφίσει υπέρ του Ζακ Σιράκ για να κλείσει τον δρόμο στον Ζαν-Μαρί Λε Πεν κατά τις προεδρικές εκλογές.

Πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος τότε, «κάλεσα σε ψήφο υπέρ του Σιράκ. Δεν είπα 'κατά της άκρας δεξιάς', είπα 'υπέρ του Ζακ Σιράκ'», υπενθύμισε ο Φρανσουά Ολάντ.