ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ – Ολάντ: Θέλουμε και οι δύο περισσότερη Ευρώπη

Μέρκελ – Ολάντ: Θέλουμε και οι δύο περισσότερη Ευρώπη

Την εμβάθυνση της οικονομική και νομισματικής ένωσης, στην Ευρώπη, συμφώνησαν να προωθήσουν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ, που υποδέχθηκε την καγκελάριο μία ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά την οποία θα εξετασθούν τα μέσα για την καταπολέμηση της κρίσης στο ευρώ, τόσο το Παρίσι, όσο και το Βερολίνο, επιθυμούν «να εμβαθύνουν την οικονομική και νομισματική, αύριο πολιτική, ένωση, προκειμένου να φθάσουμε σε μία ολοκλήρωση και σε μία αλληλεγγύη».

Από την πλευρά η Άνγκελα Μέρκελ διεμήνυσε πως η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτείται περισσότερη Ευρώπη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση της με τον Γάλλο πρόεδρο ότι οι δύο ηγέτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν βήματα που θα ενισχύσουν το κοινό νόμισμα.

«Θα μιλήσουμε για το πολιτικό μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σημείωσε η κ. Μέρκελ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία στην αυριανή Σύνοδο για το σύμφωνο σταθερότητας.

«Υποστηρίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και πιστεύω ότι συμφωνούμε σε αυτό. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά, οι αγορές προσβλέπουν σε αυτό, και μια Ευρώπη όπου οι χώρες βοηθούν η μια την άλλη» τόνισε.