ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Ρωσία για το μποτιλιάρισμα των 190 χιλιομέτρων

Σάλος στη Ρωσία για το μποτιλιάρισμα των 190 χιλιομέτρων

Έντονες επικρίσεις δέχονται οι ρωσικές αρχές, οι οποίες αναγκάσθηκαν να παραδεχθούν τα λάθη τους για το μποτιλιάρισμα των 190 χιλιομέτρων, που απέκλεισε επί τρεις ημέρες τον οδικό άξονα που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη και χιλιάδες οδηγούς στα οχήματά τους, λόγω χιονιού.

Από την Παρασκευή τεράστια μποτιλιαρίσματα είχαν σχηματιστεί σε μήκος σχεδόν 190 χιλιομέτρων, αποκλείοντας περισσότερους από 4.000 οδηγούς σε θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους 5 βαθμούς υπό το μηδέν κυρίως στην περιφέρεια του Τβερ.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως εξασφάλισαν μια υπηρεσία διανομής ζεστού φαγητού και παροχής πρώτων βοηθειών στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και σημεία όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ζεσταθούν, όμως ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πούτσκοφ παραδέχθηκε πως το σύστημα δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε.

«Είχαμε προβλήματα (...) στο να εξασφαλίσουμε στους οδηγούς τροφή, νερό και φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο Ρωσίες. Αυτή στις τηλεοπτικές οθόνες και αυτή της πραγματικότητας», δήλωσε ο Βάλερι Βόιτκο, εκπρόσωπος ενός συνδικάτου οδηγών μεταφορών στον ενημερωτικό ιστότοπο Gazeta.ru.