ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Απήγαγε 26χρονη μοντέλο λέγοντάς της ότι ήταν... κατάσκοπος

Απίστευτο: Απήγαγε 26χρονη μοντέλο λέγοντάς της ότι ήταν... κατάσκοπος

Ο 41χρονος φωτογράφος Stephen Webber απήγαγε την 26χρονη Laura Chapman η οποία δουλεύει ως μοντέλο, λέγοντάς της μια απίθανη ιστορία

Ο φωτογράφος την έπεισε ότι ήταν πράκτορας της ΜΙ5 και ότι η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς Ρώσοι ήθελαν να την δολοφονήσουν!

Ο... παρανοϊκός άνδρας γνώρισε την κοπέλα όταν εκείνη θέλησε να προχωρήσει με την καριέρα της.

Τα πράγματα όμως πήραν μια διαφορετική τροπή καθώς εκείνος της έκανε πλύση εγκεφάλου, λέγοντάς της ότι η υπηρεσία σκεφτόταν να την κάνει και εκείνη κατάσκοπο. Στη συνέχεια την πήγε σε ξενοδοχείο, της έδεσε τα μάτια και τα χέρια, την έπεισε ότι οι Ρώσοι ήθελαν να την δολοφονήσουν και ότι και οι δυο ήταν μολυσμένοι με έναν φονικό ιό!

Η κοπέλα πίστεψε την παρανοϊκή ιστορία του φωτογράφου, που συνελήφθη από την αστυνομία μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό με τις αρχές.

Τα ίχνη των δύο ανθρώπων εντοπίστηκαν σε μία ξύλινη καλύβα στο Ανατολικό Έσεξ, με τα πρώτα λόγια της κοπέλας στους αστυνομικούς να είναι: "Είστε η αστυνομία; Είμαι ασφαλής;".

Ο Γουέμπερ καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης για απαγωγή, πρόκληση σοβαρών σωματικών τραυμάτων, τρομοκρατικές απειλές και εγκληματικό τραυματισμό. Ο κατήγορος Ρίτσαρντ Μπάρτον περιέγραψε την υπόθεση ως "απαγωγή δια εξαπάτησης", ενώ αναφέρθηκε στον Γουέμπερ ως "ένας πανέξυπνος, παράφρονας άντρας με πολύ ισχυρή πειθώ".