ΚΟΣΜΟΣ

Η Ώρα της Γης έρχεται στις 20:30

Η Ώρα της Γης έρχεται στις 20:30

Τα ρολόγια συγχρονίζονται για το ραντεβού που δίνει σήμερα όλη η ανθρωπότητα.

Τα φώτα σε όλο τον πλανήτη θα σβήνουν για μία ώρα, από τις 20:30 έως και τις 21:30 το βράδυ, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της οικολογικής συνείδησης και τη σωτηρία του πλανήτη.

Τα μεγαλύτερα μνημεία στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης, θα γίνουν κομμάτι της νύχτας.

Με σύνθημα «Θα το κάνω αν το κάνεις» αφιερώνουμε λίγη ώρα… για την «Ώρα της Γης»!

Τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:

«Αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
«Αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»
«Αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

Στο σκοτάδι… και η Βουλή

Υπό το φως του φεγγαριού θα βρεθεί και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων δεν θα φωταγωγηθεί για μια ώρα ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία της χώρας μας και του Πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Την ίδια στιγμή, η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωή ενεργοποιεί δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και «κατεβάζει» τους διακόπτες του ΥΜΑΘ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το νεοκλασικό κτίριο του διοικητηρίου, έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, που χτίστηκε το 1891 και στο οποίο στεγάζεται το ΥΜΑΘ εδώ και 70 χρόνια, θα σβήσει όλο τον εξωτερικό αρχιτεκτονικό φωτισμό του κτιρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ενεργειακής διαχείρισης.

Ραντεβού στις 20:30…

Διαβάστε επίσης:

Στο σκοτάδι η Βουλή - Κατεβαίνουν οι διακόπτες

Ιωάννινα: Η Ώρα της Γης στην Ήπειρο