ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε βρετανοί έπεσαν θύματα απαγωγής στη Λιβύη

Πέντε βρετανοί έπεσαν θύματα απαγωγής στη Λιβύη

Πέντε Βρετανοί υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, οι οποίοι ήταν μέλη μιας νηοπομπής που διέσχιζε τη Λιβύη με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, απήχθησαν για αρκετές ώρες από μια ομάδα ενόπλων και η μία γυναίκα κακοποιήθηκε σεξουαλικά, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι ασφαλείας.

Το περιστατικό συνέβη στη Βεγγάζη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ενώ τα θύματα αφέθησαν ελεύθερα αρκετές ώρες αργότερα. Αξιωματούχοι ασφαλείας της Λιβύης δήλωσαν ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν στο τουρκικό προξενείο στη Βεγγάζη.

«Βρίσκονταν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, όταν τους σταμάτησαν λίγο αφότου πέρασαν από το σημείο ελέγχου του εθνικού στρατού. Στη συνέχεια, τους οδήγησαν σε κάποιο άλλο σημείο όπου και διεπράχθη το έγκλημα», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση.

Όπως ανέφερε, η νηοπομπή ήταν προγραμματισμένο να περάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο, κάτι που όμως δεν συνέβη. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι πέντε Βρετανοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Βεγγάζη. Τα λοιπά μέλη πιστεύεται ότι βρίσκονται ακόμα κοντά στα σύνορα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, LANA, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε ότι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό.