ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, στην πλατεία Copley

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες από την αστυνομία τρεις είναι οι νεκροί από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης κοντά στο σημείο τερματισμού, όπως μεταδίδει το Fox News.

Λίγο μετά τις δύο πρώτες εκρήξεις σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, η οποία πιθανότατα συνδέεται με το πρώτο χτύπημα σύμφωνα με τις αρχές.

Η εφημερίδα NY Post έκανε λόγο για 12 νεκρούς χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 140, ενώ αρκετά άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανέφερε ότι οι εκρήξεις προήλθαν από μικρή αυτοσχέδια βόμβα. Τα γύρω κτίρια έχουν εκκενωθεί ενώ την υπόθεση ερευνά το τμήμα αντιτρομοκρατικής του FBI, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη σκηνή κοντά στο σημείο του τερματισμού υπήρχαν διαμελισμένα θύματα και επικράτησε πανικός.

H αστυνομία εξουδετέρωσε δύο ακόμη εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν στο σημείο των εκρήξεων ενώ κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως μετέδωσε το CNN, λίγο μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν κινητοποιηθεί για να εξετάσουν ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση των εκρηκτικών
μηχανισμών, καθώς όπως τόνισε «ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί».

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - Μπαράκ Ομπάμα: Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί...

Μαραθώνιος Βοστώνης: 3 νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες

Μαραθώνιος Βοστώνης: Ισχυροί μηχανισμοί προκάλεσαν τις εκρήξεις

«Τρομοκρατική πράξη» είναι για τις ΗΠΑ οι εκρήξεις στη Βοστώνη

Μαραθώνιος Βοστώνης: Δείτε τα πρώτα βίντεο από την έκρηξη

Μαραθώνιος Βοστώνης: Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου

Σοκαριστικό βίντεο δημοσιογράφου από τις εκρήξεις στη Βοστώνη

Μαραθώνιος Βοστώνης: Βίντεο - Η στιγμή της δεύτερης έκρηξης

Δείτε live εικόνα από τα αμερικανικά ΜΜΕ