ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης

Ποιος είναι ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης βρισκόταν στις ΗΠΑ από τα πέντε του χρόνια όταν μετανάστευσε η οικογένειά του.

Οι Τσαρνάεφ έφυγαν από την Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 90' λόγω των ταραχών κι έζησαν για αρκετά χρόνια στο Καζακστάν πριν πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγες.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στον Αμερικανικό τρόπο ζωής. «Δεν υπάρχουν αξίες εδώ», δήλωνε σε παλιότερη συνέντευξή του και συμπλήρωνε: «Ο κόσμος φαίνεται πως δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του». Αυτός ήταν και ο λόγος που ποτέ δεν έκανε φίλο κάποιον Αμερικανό.

Ακόμα και η κοπέλα του ήταν μετανάστης με καταγωγή από Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ είχε ασπαστεί το Ισλάμ, όπως και ο Ταμερλάν που περιέγραφε τον εαυτό του ως εξαιρετικά θρήσκο. Δεν έπινε και δεν κάπνιζε επειδή ο «Θεός είπε όχι στο αλκοόλ». Στο λογαριασμό του στο youtube, μάλιστα, είχε βίντεο του Φεϊς Μοχαμάντ, του Αυστραλού Μουσουλμάνου κύρηκα που παλιότερα είχε κατηγορηθεί ότι ενθαρρύνει τη βία και την τρομοκρατία και τώρα κρύβεται στο Λίβανο.

Λάτρης της στρατιωτικής εκπαίδευσης από όταν ήταν παιδί, ο Ταμερλάν ήταν πυγμάχος με όνειρα να κληθεί στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ. Ονειρο που δεν πραγματοποιήθηκε, όπως και εκείνο να γίνει μηχανικός ως φοιτητής του Μπάνκερ Χιλ Κομιούνιτι. Παλιότερα, πάντως, ο Τσαρνάεφ είχε εκπροσωπήσει την πολιτεία του Νιου Ινγκλαντ στον αγωνα μποξ National Golden Gloves. Μία από τις αγαπημένες ταινίες του Ταμερλάν ήταν το Borat.

Διαβάστε ακόμη:

Βοστώνη: Το προφίλ στο ρωσικό Facebook του υπόπτου για το μακελειό