ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση Πούτιν στο Ισραήλ: Κάτω τα χέρια από τη Συρία

Σφοδρή επίθεση Πούτιν στο Ισραήλ: Κάτω τα χέρια από τη Συρία

O Νετανιάχου πήγε στη Ρωσία για να μεταπείσει τον Πούτιν να μην προχωρήσει στην παράδοση των S-300 στη Συρία. Αντ' αυτού εισέπραξε ένα απίστευτο «χαστούκι»...


Οι φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά τριών στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού φαίνεται πως άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά και ενώ η Συρία διεμήνυε ότι οι επιθέσεις συνιστούν κήρυξη πολέμου, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου συνομιλούσε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, σε μία προσπάθεια να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα το ότι το Ισραήλ έχει τη στήριξη των ΗΠΑ.

Ωστόσο, την ώρα της συνάντησης ο Ρώσος Πρόεδρος τηλεφωνεί αιφνιδιαστικά στον Νετανιάχου και τον καλεί να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στη Ρωσία. Φυσικά, όχι για να τον συγχαρεί αλλά για να τον προειδοποιήσει, όπως αποδείχθηκε σήμερα, ότι δεν μπορεί να δρα ανενόχλητος κατά της Συρίας, αλλά κυρίως για να του υπενθυμίσει το ποιος είναι το αφεντικό...

Σήμερα, λοιπόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να εγκαταλείψει το εξοχικό του στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, υποδέχθηκε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.

Ο Νετανιάχου, προφανώς πιστεύοντας ότι ο Πούτιν θα έχει ηρεμήσει στο μεσοδιάστημα, μετέβη στη Ρωσία , σε μία έσχατη προσπάθεια να τον μεταπείσει να μην παραδώσει στη Συρία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300. Μάλιστα προετοιμαζόταν να ασκήσει πιέσεις στον Πούτιν, σε περίπτωση που δεν συμφωνούσε, ότι θα προχωρούσε ακόμη και σε βομβαρδισμό των συστημάτων πριν καν συναρμολογηθούν.

Αντ 'αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος τον «έστησε» στο ένα πόδι και αφού του τα «έψαλλε» για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Δαμασκού στις 3 Μαΐου και 5 Μαΐου, του ξεκαθάρισε πως δεν έχει το δικαίωμα να ζητά οτιδήποτε μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας, αλλά επιπλέον τον απείλησε να μην σκεφτεί καν να επιχειρήσει παρόμοια επίθεση εναντίον του Άσαντ, αφήνοντας να εννοηθεί πως μετά θα έχει να κάνει με τη Ρωσία...

Μετά τη συνομιλία τους, ο Πούτιν, εμφανώς σε πιο κόσμιο αλλά παρόλα αυτά αυστηρό ύφος δήλωσε ότι «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν οποιεσδήποτε κινήσεις που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση», κλείνοντας το «μάτι» στον Νετανιάχου, για τα όσα ειπώθηκαν κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις θέσεις αυτές, ότι δηλαδή δεν δέχεται λύση για τη Συρία χωρίς τον Μπασάρ αλ Ασάντ, ο Ρώσος Πρόεδρος τις έχει ήδη εκφράσει στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, καθώς επίσης και στον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετά τη σημερινή συνάντηση και τις ευθείες απειλές του Πούτιν είναι σίγουρο ότι το Ισραήλ θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν προχωρήσει σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Συρίας. Ειδικά, αν επαληθευθούν οι πληροφορίες που η Ρώσικη πλευρά άφησε να διαρρεύσουν, ότι δηλαδή 200 πύραυλοι είναι ήδη σε Συριακό έδαφος στα χέρια του στρατού, ο οποίος μάλιστα έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό τους και ότι οι πύραυλοι συνοδεύονται από κλιμάκιο, που καθιστά αδύνατη την επέμβαση της Ισραηλινής αεροπορίας για την καταστροφή τους, αφού έτσι θα χτυπήσει Ρωσικές δυνάμεις!

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι λοιπές Μεγάλες Δυνάμεις, που είναι γνωστό ότι δεν καλοβλέπουν τις κινήσεις του Πούτιν, όχι μόνο επειδή φοβούνται την περαιτέρω ισχυροποίηση καθαυτής της Ρωσίας, αλλά και επειδή τους χαλάει τα σχέδια στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Χτυπούν τα τύμπανα του Πολέμου στη Μ. Ανατολή

Μια ανάσα από τον πόλεμο Συρία και Ισραήλ