ΚΟΣΜΟΣ

Η παιδοφιλία «στοιχειώνει» τους Πράσινους της Γερμανίας

Η παιδοφιλία «στοιχειώνει» τους Πράσινους της Γερμανίας

Σε μια «σκοτεινή» περίοδο για το κόμμα τους προσπαθούν να ρίξουν φως οι Πράσινοι της Γερμανίας, που αφορά σε θέσεις υπέρ της νομιμοποίησης του σεξ με παιδιά, κατά τη δεκαετία του 1980.


Ο αρχηγός των Πράσινων της Γερμανίας, Γιούργκεν Τρίτιν, ανακοίνωσε ότι αναθέτει σε ανεξάρτητους ερευνητές να βρουν «για πόσο διάστημα και σε τι έκταση» το κόμμα του προωθούσε τις θέσεις οργανώσεων, που διεκδικούσαν τη νομιμοποίηση της παιδοφιλίας, τη δεκαετία του '80. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτες» τις διεκδικήσεις αυτές και παραδέχτηκε ότι το κόμμα του είχε πάρει λανθασμένες αποφάσεις σχετικά με την παιδοφιλία.

Αφορμή για την έρευνα έγιναν οι παλιές αναφορές του προβεβλημένου στελέχους των Ευρωπαίων Πρασίνων και ευρωβουλευτή, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, που ήρθαν όμως ξανά στην επικαιρότητα προσφάτως. Ο Γάλλος πολιτικός τιμήθηκε με το γερμανικό βραβείο «Τέοντορ Χόις», όμως αρκετοί από τους υψηλούς καλεσμένους αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην τελετή απονομής, εξαιτίας των παλιών του ισχυρισμών.

Ο Κον Μπεντίτ στο βιβλίο του «Το μεγάλο παζάρι» (The Great Bazaar), που κυκλοφόρησε το 1975, φέρεται να υποστηρίζει την παιδεραστία και μάλιστα αναφέρει ότι είχε «σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις» με παιδιά, όταν εργαζόταν σε αντιαυταρχικό νηπιαγωγείο, τη δεκαετία του '70. Στο βιβλίο χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το σταθερό μου φλερτ με τα παιδιά πήρε ερωτικά χαρακτηριστικά».

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» υποστηρίζει ότι τα σχετικά αποσπάσματα είχαν ως στόχο να προκαλέσουν τη συντηρητική αστική τάξη της Γερμανίας και τονίζει ότι ο ίδιος δεν ήταν ποτέ παιδόφιλος. Επίσης, χαρακτηρίζει την τότε στάση του ανεύθυνη.

Το πόρισμα της έρευνας για τους Πράσινους αναμένεται στο τέλος του χρόνου. Ιδιαιτέρως θα εξεταστεί η σχέση του κόμματος με την οργάνωση της Δυτικής Γερμανίας «BAG SchwuP», την οποία οι Πράσινοι στα πρώτα χρόνια υποστήριζαν οικονομικά και ηθικά. Η οργάνωση αυτή ζητούσε τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής με παιδιά.

Προς έρευνα επίσης είναι η προβολή και η δημοσιότητα που πήραν τότε οι απαράδεκτες θέσεις της οργάνωσης αυτής και κατά πόσο συνέβαλαν οι Πράσινοι στο να γίνει ανεκτική η γερμανική κοινωνία στην παιδοφιλία.