ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Ομολόγησε τριπλό φόνο με τον Τσαρνάεφ πριν πέσει νεκρός

FBI: Ομολόγησε τριπλό φόνο με τον Τσαρνάεφ πριν πέσει νεκρός

Τριπλή δολοφονία μαζί με τον Ταμερλάν Τσαράεφ είχε ομολογήσει ο τσετσενικής καταγωγής Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά πράκτορα του FBI.


Το FBI ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένας πράκτοράς του σκότωσε ύποπτο στη Φλόριντα, ο οποίος ερευνούνταν για σχέσεις με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, το ένα από τα δύο αδέλφια που θεωρούνται οι δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Ταμερλάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο 27χρονος Τοντάσεφ ομολόγησε πως γνώριζε τον Τσαρνάεφ και φέρεται να παραδέχτηκε ότι μαζί διέπραξαν μία τριπλή δολοφονία, στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 στα δυτικά προάστια της Βοστώνης. Τρείς άνδρες είχαν βρεθεί στραγγαλισμένοι, σε ένα διαμέρισμα καλυμμένοι με μαριχουάνα. Η δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη.

Η ανάκριση του Τοντάσεφ είχε ξεπεράσει σε διάρκεια τις δύο ώρες το πρωί της Τετάρτης, στο διαμέρισμά του στο Ορλάντο, όταν προσπάθησε να επιτεθεί στον ανακριτή, δήλωσε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα New York Times.

Νωρίτερα είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στην τριπλή δολοφονία και επίσης είχε ενοχοποιήσει τον Τσαρνάεφ. «Το ομολόγησε προφορικά, αλλά δεν υπέγραψε τίποτε», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το FBI στη Βοστώνη και ο τοπικός εισαγγελέας αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, καθόσον η έρευνα είναι σε εξέλιξη.