ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση τρόμου - Το φλεγόμενο αεροπλάνο πάνω από το Χίθροου

Πτήση τρόμου - Το φλεγόμενο αεροπλάνο πάνω από το Χίθροου

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Χίθροου του Λονδίνου, όταν αεροσκάφος της British Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω «τεχνικού προβλήματος». Δυο αεροδιάδρομοι έκλεισαν προσωρινά, ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.


«Κοίταξα προς τα πάνω και είδα το αεροπλάνο που είχε πιάσει φωτιά. Υπήρχαν φλόγες που έβγαιναν όχι μόνο από τον κινητήρα, αλλά είχαν καλύψει και το φτερό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ''Θεέ μου, αυτό το πράγμα θα εκραγεί''- τα φτερά ήταν γεμάτα καύσιμο, οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα μπορούσε να αποφευχθεί μια έκρηξη...Άφηνε ίχνος μαύρου καπνού στον ουρανό και έπειτα υπήρχε η μυρωδιά από τα καύσιμα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το Airbus με 75 επιβάτες είχε ξεκινήσει από το Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό το Όσλο, ωστόσο λίγο μετά την απογείωση (στις 8.43 το πρωί τοπική ώρα), ο πιλότος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να κάνει αναγκαστική προσγείωση, λόγω «τεχνικού προβλήματος».

Η British Airways σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, άνοιξαν οι τσουλήθρες διαφυγής...θα πραγματοποιήσουμε διεξοδική έρευνα για το περιστατικό». Έρευνα διεξάγει και η αρμόδια υπηρεσία Air Accidents Investigation Branch , ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατική ενέργεια.
Πλέον έχουν ανοίξει και οι δυο αεροδιάδρομοι του Χίθροου.
Ωστόσο, εξαιτίας του περιστατικού, η British Airways έχει ακυρώσει όλες τις κοντινής απόστασης πτήσεις μέχρι τις 16.00 (ώρα Λονδίνου)