ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 16χρονες που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing

Αυτές είναι οι 16χρονες που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing

Στενές φίλες ήταν οι δύο 16χρονες Κινέζες, που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας Asiana στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.


Η Ye Mengyuan, αριστούχος στο πιάνο, και η Wang Linjia, πήγαιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, όχημα των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών το οποίο κατευθυνόταν προς τον τόπο συντριβής του αεροσκάφους ενδεχομένως παρέσυρε και σκότωσε μία από τις δύο έφηβες.

«Ένα από τα νεκρά (κορίτσια) έφερε τραύματα που αντιστοιχούν σε τραύματα κάποιου που έχει σκοτωθεί από όχημα. Πολλές υπηρεσίες βρίσκονταν στον τόπο (του δυστυχήματος) χθες», δήλωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Μίντι Τάλματζ.

Η πτήση 214 της Asiana συνετρίβη κατά την προσγείωση το Σάββατο προκαλώντας τον θάνατο των δύο 16χρονων μαθητριώναπό την ανατολική Κίνα και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 180 ανθρώπων.

Όπως περιγράφει μία από τους επιβάτες, η Γουέν Ζανγκ, καθόταν στα τελευταία καθίσματα του αεροσκάφους, το οποίο προερχόταν από την Σεούλ ύστερα από δεκάωρη πτήση, και περίμενε μέχρι το αεροσκάφος να σταματήσει. Έπειτα πήρε τον 4χρονο γιό της που έκλαιγε, την χειραποσκευή της και βγήκε έξω από το αεροπλάνο.

Την έσχατη στιγμή προσπάθησε ο πιλότος του Boeing 777 να ακυρώσει την προσγείωση και να ξανασηκωθεί, αλλά τελικά ήταν πολύ αργά, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία γύρω από το δυστύχημα. Το αεροσκάφος προσγειωνόταν με ταχύτητα σημαντικά μικρότερη από όση έπρεπε, ενώ φαίνεται πως ο πιλότος είχε πολύ λίγες ώρες πτήσης σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους -παράγοντας που ίσως συνέβαλε στο δυστύχημα.

Η έρευνα που έχει ξεκινήσει από το αμερικανικό Συμβούλιο Ασφαλών Μετακινήσεων (NTSB) δεν έχει διαλευκάνει ακόμη αρκετά σημεία γύρω από το δυστύχημα, αλλά το βασικότερο από τα όσα έχουν μέχρι τώρα προκύψει είναι πως η προσγείωση έγινε με αρκετά μικρότερη ταχύτητα από όσο έπρεπε.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Η στιγμή της συντριβής του μοιραίου Boeing