ΚΟΣΜΟΣ

Τι έγραφαν στα ημερολόγιά τους τα θύματα της απαγωγής στο Κλίβελαντ

Τι έγραφαν στα ημερολόγιά τους τα θύματα της απαγωγής στο Κλίβελαντ

«Θα είσαι αντιμέτωπος με την κόλαση για όλη σου την ζωή». Αυτό είπε στον απαγωγέα και βασανιστή της Αριέλ Κάστρο, μια από τις τρεις απαχθείσες γυναίκες που έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια του για μία σχεδόν δεκαετία.

Ήταν φυλακισμένες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Το τέρας του Κλίβελαντ τις βίαζε, τις χτυπούσε, τις έδενε με αλυσίδες στον τοίχο, τις κακοποιούσε με κάθε απάνθρωπο τρόπο...

Και όλα αυτά τα βασανιστήρια, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν επί χρόνια τα τρία θύματα του απαγωγέα του Κλίβελαντ, τις κατέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια σε ημερολόγια.

Πρόκεται για μια υπόθεση που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο Άριελ Κάστρο κρατούσε αιχμάλωτες και βίαζε επί χρόνια τις τρεις νεαρές γυναίκες μέσα στο σπίτι του στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 17 ετών. Η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν 20 ετών. Οι τρεις γυναίκες κατάφεραν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία τον περασμένο Μάιο, όταν ένας γείτονας άκουσε τις κραυγές τους και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η ύπαρξη των ημερολογίων που κρατούσαν οι τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια των χρόνων απομόνωσης, σεξουαλικής κακοποίησης, ξυλοδαρμού και ασιτίας, ήρθε στο φως λίγες ώρες πριν την καταδίκη του κτήνους που τους στέρησε 10 χρόνια από τη ζωή τους.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, οι τρεις γυναίκες –η Μισέλ Νάιτ 32 ετών, η Αμάντα Μπέρι 27 ετών και η Τζίνα Ντεζεζούς 23 ετών- «έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσουν μια αίσθηση ομαλότητας» και ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις χρονικές περιόδους κρατώντας ημερολόγια.

«Οι καταγραφές στα ημερολόγια μιλούν για καταναγκαστική σεξουαλική κακοποίηση, απομόνωση σε σκοτεινά δωμάτια, πρόβλεψη της επόμενης φοράς που θα κακοποιούνταν, όνειρα που έκαναν για επανασύνδεση με τις οικογένειές τους και τις αλυσίδες με τις οποίες ο Κάστρο τις έδενε στον τοίχο», ανέφεραν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εισαγγελείς.

Το κτήνος της έδενε σε έναν στύλο στο υπόγειο του σπιτιού του, τις βίαζε ενώ τις απειλούσε με όπλο... Κατά τη διάρκεια του βιασμού πολλές φορές τις ανάγκαζε να φορούν ένα κράνος στο κεφάλι!

Ο 53χρονος Κάστρο ομολόγησε την ενοχή του, την περασμένη εβδομάδα, για τις κατηγορίες του βιασμού και της απαγωγής, ενώ βρέθηκε επίσης ένοχος για δολοφονία, αφού προκάλεσε τη διακοπή της εγκυμοσύνης μίας εκ των τριών γυναικών που κρατούσε αιχμάλωτες, την Μισέλ Νάιτ, με άγριους ξυλοδαρμούς και τη στέρηση τροφής.

Το τέρας του Κλίβελαντ καταδικάστηκε την Πέμπτη σε ισόβια κάθειρξη, ενώ απέφυγε τη θανατική ποινή αφού κατέληξε σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές. Η συμφωνία με τους εισαγγελείς προέβλεπε ότι ο Κάστρο θα δήλωνε ένοχος και καταδικαζόταν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής και σε επιπλέον 1.000 χρόνια κάθειρξης.

Ο Κάστρο στο άκουσμα της ποινής δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν τέρας, αλλά ένας εθισμένος στο σεξ, ένας άρρωστος άνθρωπος που δρούσε παρορμητικά.

«Πέρασα 11 χρόνια στην κόλαση. Τώρα ξεκινά η δική σου κόλαση. Θα είσαι αντιμέτωπος με την κόλαση για μια αιωνιότητα» είπε με ανακοίνωσή της η Μισέλ Νάιτ, μετά την καταδίκη του βασανιστή της.

Διαβάστε ακόμη:

Τέρας του Κλίβελαντ: «Θα βρίσκεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα»

Ισόβια χωρίς αναστολή και 1000 χρόνια στο τέρας του Κλίβελαντ

Στο εσωτερικό του σπιτιού της απόλυτης φρίκης στο Κλίβελαντ (pics)