ΚΟΣΜΟΣ

Μάχες στην Τυνησία ενώ η πολιτική κρίση συνεχίζεται

Μάχες στην Τυνησία ενώ η πολιτική κρίση συνεχίζεται

Ο στρατός της Τυνησίας συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με μια ένοπλη οργάνωση σε περιοχή όπου οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα, ενώ στη χώρα η σοβαρή πολιτική κρίση που ξέσπασε με τη δολοφονία ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης συνεχίζεται.


Οι μάχες σημειώνονται πέριξ του όρους Τσάμπι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όπου ο στρατός καταδιώκει ένοπλη οργάνωση η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, δήλωσε στρατιωτική πηγή. Στην ορεινή αυτή περιοχή επίσης οκτώ στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα, για την οποία καμιά οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM μετέδωσε ότι οι συγκρούσεις σημειώνονταν στην περιοχή Μπιρ Ουλέντ Νασρ Αλαχ, το τηλεοπτικό δίκτυο Nessma επίσης μετέδωσε την ίδια είδηση, ενώ οι τυνησιακές αρχές παραμένουν σιωπηλές σαν να μην είναι σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική επιχείρηση.

Τις προηγούμενες ημέρες, η γειτονική Αλγερία είχε ανακοινώσει την ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στη μεθόριο με την Τυνησία.

Στο πολιτικό επίπεδο, η κρίση που άρχισε στις 25 Ιουλίου με την δολοφονία του βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι και η οποία αποδόθηκε σε τζιχαντιστές, εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της.

Σε αυτό το τεταμένο αυτό κλίμα, υποστηρικτές και αντίπαλοι της κυβέρνησης της οποίας ηγούνται οι ισλαμιστές του κόμματος Ενάχντα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Χιλιάδες μεταξύ αυτών διαδήλωναν τη νύχτα, μετά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού, έξω από την εθνοσυνέλευση.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση του κοινοβουλίου, ενώ οι αντίπαλοί τους, αγωνίζονται υπέρ του σεβασμού της «εκλογικής νομιμότητας».

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία: Οκτώ στρατιώτες νεκροί από πυρά ενόπλων