ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ο Ομπάμα συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συγκάλεσε σήμερα το πρωί τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας, όπως ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος συναντάται με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να συζητήσουν τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στις 21 Αυγούστου", είπε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Η πηγή αυτή δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συνεδρίαση η οποία διεξάγεται μετά την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου να απορρίψει την εμπλοκή του Λονδίνου σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Το βράδυ της Πέμπτης υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφάλειας ενημέρωσαν επί 90 λεπτά τους επικεφαλείς των κομμάτων στο Κογκρέσο για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη συριακή κρίση. Μεταξύ αυτών ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος αναμένεται ότι θα κάνει μια ανακοίνωση για το θέμα σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για τη χρήση χημικών

Ρωσία: Καμία συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν

Ρωσία: «Σοβαρό πλήγμα» για την παγκόσμια τάξη η επίθεση στη Συρία

Ο Ολάντ στο πλευρό των ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία

Τελευταία ημέρα έρευνας του ΟΗΕ στη Συρία

Οι ΗΠΑ επιμένουν πως η κυβέρνηση Άσαντ είναι υπεύθυνη για τα χημικά