ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Καθυστέρηση των ψηφοφοριών ζήτησε ο Ομπάμα

Συρία: Καθυστέρηση των ψηφοφοριών ζήτησε ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να καθυστερήσει τις ψηφοφορίες για την έγκριση της πραγματοποίησης στρατιωτικών πληγμάτων κατά της Συρίας, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Ρωσία να επιτύχει την παράδοση από την Συρία των χημικών όπλων που έχει στην κατοχή της η κυβέρνηση της Δαμασκού.


Σύμφωνα με Αμερικανούς Γερουσιαστές, «αυτό που θέλει ο Ομπάμα είναι να ελέγξει πόσο σοβαρή είναι η πρόθεση της Συρίας και της Ρωσίας να απαλλαγούμε από αυτά τα χημικά όπλα στην Συρία».

«Θέλει χρόνο για να το ελέγξει», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας Καρλ Λέβιν σε δημοσιογράφους.

Ο Λέβιν έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από γεύμα, στο οποίο παρευρέθηκε ο Ομπάμα στο Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη την Τρίτη στο Κογκρέσο για να έχει εκεί συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με τους Γερουσιαστές όσον αφορά το θέμα της Συρίας.

Ο Ομπάμα παρευρέθηκε στο εβδομαδιαίο γεύμα των Δημοκρατικών Γερουσιαστών στο Καπιτώλιο, μερικές ώρες πριν από το διάγγελμα που αναμένεται να απευθύνει στον αμερικανικό λαό από τον Λευκό Οίκο για την Συρία. Στη συνέχεια θα είχε συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

Διαβάστε επίσης:

«Ναι» στη συζήτηση της ρωσικής πρότασης λέει ο Ομπάμα