ΚΟΣΜΟΣ

Μάντλιν ΜακΚαν:Έξι χρόνια μετά, ακόμη αγνοείται...

Μάντλιν ΜακΚαν:Έξι χρόνια μετά, ακόμη αγνοείται...

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την ημέρα που η Μάντλιν ΜακΚαν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το τουριστικό θέρετρο της Πράια Ντα Λουζ, στην Πορτογαλία, όπου παραθέριζε με τους γονείς της...


Έξι χρόνια μετά και κανείς δεν έχει καταφέρει να λύσει το γρίφο...Έξι χρόνια μετά, η απαγωγή από οργανωμένο κύκλωμα μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο...

Στις 3 Μαΐου 2007, οι γονείς της μικρής Μάντλιν την έβαλαν για ύπνο στις επτά το απόγευμα μαζί με τα δίδυμα αδέρφια της. Γύρω στις οκτώ, εκείνοι έφυγαν να να δειπνήσουν με τους φίλους τους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μόλις 50 μέτρα μακριά από το δωμάτιο. Έκλεισαν την πόρτα, δεν την κλείδωσαν όμως.
Στις εννέα, ο Τζέρι ΜακΚάν, πατέρας της Μάντλιν, επέστρεψε να ελέγξει τα τρία παιδιά του. Όλα ήταν εντάξει, τα παιδιά κοιμούνταν στα κρεβάτια τους. Μόνο που μία από τις πόρτες του φάνηκε ότι δεν ήταν όπως την είχαν αφήσει. Δεν έδωσε σημασία όμως. Εικάζεται ότι ο απαγωγέας ήταν ήδη στο διασμέρισμα.
Μία ώρα αργότερα, στις 22.00, η μητέρα του κοριτσιού, Κέιτ, βγαίνει από το δωμάτιο φωνάζοντας . Η κόρη της έλειπε από το κρεβάτι της.
Αμέσως, σημαίνει συναγερμός. Μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα οι πάντες ψάχνουν το ξανθό κορίτσι από τη Βρετανία. Χωρίς αποτέλεσμα.
Αμέσως ενημερώνονται οι βρετανικές προξενικές και πρεσβευτικές αρχές στην Πορτογαλία. Η πορτογαλική αστυνομία δέχεται πυρά από τα βρετανικά μέσα για λάθος χειρισμούς και κωλυσιεργία.
Συγκεκριμένα, η βρετανική πλευρά κατηγορεί την αστυνομία της Πορτογαλίας για καθυστερημένο αποκλεισμό του δωματίου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν σημαντικά στοιχεία.
Οι πρώτες ενδείξεις και τα –λανθασμένα όπως αποδείχτηκε- στοιχεία έκαναν λόγο για δολοφονία και δράστες του γονείς της Μάντλιν. Μέχρι τον Ιούλιο του 2008, ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚαν ήταν ύποπτοι για τη δολοφονία της κόρης τους, μέχρι που το ενδεχόμενο αποκλείστηκε και η υπόθεση έκλεισε. Τίποτε όμως δεν είχε κλείσει στην ουσία.

Η υπόθεση της απαγωγής της Μάντλιν ΜακΚαν κυριάρχησε σε πολλά βρετανικά –κυρίως- μέσα για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι φωτογραφίες του τετράχρονου κοριτσιού αναπαρήχθησαν περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες την τελευταία δεκαετία, ενώ στο YouTube υπήρχαν πάνω από 3.700 βίντεο που αφορούσαν στη Μάντι μέχρι τον Ιούλιο του 2008.
Ακόμη πιο ενδεικτικό στοιχείο των διαστάσεων της ιστορίας, αποτελεί ότι υπήρχαν τουλάχιστον επτά εκατομμύρια αναφορές στο όνομα της μικρής τα πρώτα χρόνια της εξαφάνισης.

Αστέρες του αθλητισμού και της τηλεόρασης. Όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον χρηματοδότησαν την εκστρατεία των γονιών της Μάντλιν για τον εντοπισμό της κόρης τους.

Συνεντεύξεις, έρευνες, φωτογραφίες...Όμως η Μάντι εξακολουθεί να αγνοείται...Τα τελευταία στοιχεία οδηγούν σε έναν άνδρα ηλικίας 40 ετών, που φαίνεται ότι απήγαγε το κορίτσι 40 λεπτά πριν επιστρέψει η Κέιτ ΜακΚαν στο δωμάτιο. Φαίνεται ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία. Μία καλά οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε με επιτυχία...Και έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας που στράφηκαν για καιρό σε λάθος ανθρώπους χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης της «Μαρίας» που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Αθίγγανων στα Φάρσαλα έδωσε ελπίδα στους γονείς της Μάντλιν. Θα μπορούσε τελικά να είναι η αρχή που θα ξετυλίξει το κουβάρι περίεργων εξαφανίσεων και να επανασυνδέσει οικογένειες με τα εξαφανισμένα παιδιά τους;

Διαβάστε επίσης:

Σπείρα πίσω από την απαγωγή της Μάντλιν

Είναι αυτός ο απαγωγέας της Μάντλιν;