ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα και Κλίντον υποκλίθηκαν στον τάφο του Κένεντι

Ομπάμα και Κλίντον υποκλίθηκαν στον τάφο του Κένεντι

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, παρέστη μαζί με τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον στην τελετή για την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του Τζον Κένεντι.


Ο Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος Κλίντον και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατέθεσαν στεφάνια και υποκλίθηκαν μπροστά από το τάφο του Κένεντι στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Ομπάμα απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση των ΗΠΑ, στον Μπιλ Κλίντον και σε 15 ακόμα Αμερικανούς για τη συνεισφορά τους στην αμερικανική κουλτούρα, την πολιτική, τον αθλητισμό και τις επιστήμες.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε ως φόρος τιμής στη μνήμη του Κένεντι, ο οποίος θέσπισε, λίγο πριν το θάνατό του, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963 από σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπής.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του Κένεντι με την τελετή απονομής του Μεταλλίου της Ελευθερίας ώστε όλοι να θυμούνται τη ζωή του πρώην προέδρου και όχι τις συνθήκες γύρω από τον αποτρόπαιο θάνατό του, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.