ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Θύμα ομαδικού βιασμού λόγω Facebook έπεσε 14χρονη

ΣΟΚ: Θύμα ομαδικού βιασμού λόγω Facebook έπεσε 14χρονη

Μια 14χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, όταν ένας συμμαθητής της χάκαρε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και «ανέβασε» μια δημοσίευση ανακοινώνοντας ότι «ήταν διαθέσιμη σε όποιον ήθελε».

Το νεαρό κορίτσι από την Ιταλία οδηγήθηκε σε έναν απομονωμένο χώρο ανοιχτού θεάτρου στην πόλη Μολφέτα κοντά στο Μπάρι, όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μια συμμορία δέκα ατόμων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η ανήλικη μαθήτρια είχε αμελήσει να αποσυνδεθεί από το λογαριασμό της στο Facebook, με αποτέλεσμα ένας συμμαθητής της που ήθελε να την εκδικηθεί, ανέβασε φωτογραφίες της και το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου.

Στο προφίλ της μάλιστα δημοσίευσε μήνυμα που ανέφερε ότι «ήταν διαθέσιμη σε όποιον ήθελε».

Το κορίτσι άρχισε να δέχεται παρενοχλήσεις στο κινητό της. Η επίθεση σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν η ομάδα των δραστών - τους οποίους δεν ήξερε η κοπέλα - την πλησίασε και προσπάθησε να την πείσει να πάνε βόλτα.

Τότε την οδήγησαν στο θέατρο, όπου τη βίασαν τέσσερις άντρες ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν, ανέφερε ο εισαγγελέας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το κορίτσι δεν ανέφερε το περιστατικό στις αρχές και το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει την κάρτα SIM για να βάλει ένα τέλος στις παρενοχλήσεις που δεχόταν. Στη συνέχεια, προσθέτει το δημοσίευμα, έπεσε θύμα βιασμού για δεύτερη φορά από τον φίλο της, κάτι που την οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να προβεί σε καταγγελία.

Τέσσερις άντρες ηλικίας 20-25 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι και κρατούνται ενώ ένας πέμπτος, ο οποίος όταν συνέβη η επίθεση ήταν κάτω των 18 ετών, ανακρίνεται για τη συμμετοχή του στην φρικιαστική υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Ανήλικος βίαζε επί ένα χρόνο την δεκάχρονη αδερφή του

Γυναίκα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης επειδή αναγνώρισε τον βιαστή της