ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες θύματα από έκρηξη στο Ισραήλ

Δεκάδες θύματα από έκρηξη στο Ισραήλ
Έκρηξη σε στάση λεωφορείου σημειώθηκε σήμερα σε εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ...

Έκρηξη σε στάση λεωφορείου σημειώθηκε σήμερα σε εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 31 τραυματίες. Δύο εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom δεν φαίνεται να υπάρχουν νεκροί.

Η αστυνομία χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομοκρατική επίθεση», έναν όρο που χρησιμοποιούν οι αρχές στο Ισραήλ για τις επιθέσεις των Παλαιστινίων. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια επίθεση που σημειώνεται στην Ιερουσαλήμ εδώ και δύο χρόνια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

«Πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός ζύγιζε περίπου 1 με 2 κιλά. Εξερράγη σε μία μικρή βαλίτσα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο δίπλα στη στάση του λεωφορείου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον ανέφερε νωρίτερα μέσω twitter πως «προφανώς δεν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας», ενώ επεσήμανε ότι η έκρηξη δεν σημειώθηκε μέσα στο λεωφορείο.

Εξαιτίας της έκρηξης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέβαλε την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τη Ρωσία.