ΚΟΣΜΟΣ

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Ντίβα και στο θάνατο

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Ντίβα και στο θάνατο
Η νεκρώσιμη τελετή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ...

Η νεκρώσιμη τελετή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ πραγματοποιήθηκε σε νεκροταφείο του Λος Άντζελες, μία ημέρα μετά το θάνατό της.

Η κηδεία έγινε σε κλειστό κύκλο στο Forest Lawn Memorial Park. Στο ίδιο νεκροταφείο βρίσκεται και ο τάφος του βασιλιά της ποπ, Michael Jackson, που ήταν στενός φίλος της Τέιλορ. Επίσης εκεί βρίσκονται θαμμένοι οι σταρ James Stewart, Clark Gable, Errol Flynn, Humphrey Bogart και Spencer Tracy.

Περίπου 40 στενοί φίλοι και συγγενείς παρευρέθηκαν στην τελετή.

Η τελευταία, ίσως, μυθική μορφή της χρυσής εποχής του Hollywood ακόμα και στην ίδια της την κηδεία έδωσε το προσωπικό εκκεντρικό της στίγμα. Η τελετή ξεκίνησε 15 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Η ατζέντισσά της είπε κατά τον επικήδειο: «Ήθελε να αργοπορήσει ακόμα και στην ίδια της την κηδεία», αναφερόμενη στις οδηγίες που είχε αφήσει η Τέιλορ.

Η τελετή διήρκεσε μία ώρα. Ο ηθοποιός Κόλιν Φάρελ απήγγειλε ένα ποίημα και ο εγγονός της μεγάλης ηθοποιού, Rhys, έπαιξε ένα θρησκευτικό ύμνο με την τρομπέτα του.

Η σορός της τοποθετήθηκε -καλυμμένη με γαρδένιες, βιολέτες και κρίνους- σε μαυσωλείο μέσα σε μία μαρμάρινη σαρκοφάγο, όμοια με το γλυπτό αγγέλου του Μικελάντζελο.

Οι κοντινοί της άνθρωποι αποχαιρέτησαν τη μεγάλη κυρία, αποτίοντας φόρο τιμής στην ηθοποιό, τη φίλη, την ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Διαβάστε επίσης:

«Έσβησε» η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Τι έγραψαν οι επώνυμοι στο Twitter για το χαμό της Elizabeth Taylor