ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Του έραψαν το χέρι στον... αστράγαλο!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Του έραψαν το χέρι στον... αστράγαλο!

Η ιατρική κάνει θαύματα. Αυτό αποδεικνύει και η συγκλονιστική περιπέτεια ενός νεαρού στην Κίνα ο οποίος έκοψε το δεξί του χέρι τον Νοέμβριο σε εργατικό ατύχημα. Ευτυχώς όμως, το χέρι του σώθηκε χάρη στους γιατρούς οι οποίοι του το έραψαν στον... αστράγαλο.

«Ήμουν σοκαρισμένος, πάγωσα μέχρι οι συνάδελφοί μου να βγάλουν το μηχάνημα από την πρίζα και να πάρουν το χέρι μου. Μας μετέφεραν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Xiao Wei.

Εκεί οι γιατροί του είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σώσουν το χέρι του. Ωστόσο συνάδελφοί τους σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο πρότειναν μια άλλη λύση. Έτσι, «κόλλησαν» το κομμένο χέρι στον αστράγαλό του για να αποτρέψουν τη νέκρωση του ιστού μέχρι να επουλωθούν άλλα τραύματά του.

«Το τραύμα του ήταν σοβαρό. Εκτός από τον ακρωτηριασμό, το χέρι του είχε συμπιεστεί. Έπρεπε να το καθαρίσουμε και να θεραπεύσουμε επιμέρους τραυματισμούς πριν σκεφτούμε επέμβαση επανακόλλησης», δήλωσε ο γιατρός του.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τον ακρωτηριασμό, ο Wei έχει πλέον αναρρώσει επαρκώς για να υποβληθεί στην επέμβαση επανατοποθέτησης του χεριού του στο σωστό σημείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλές ακόμα επεμβάσεις, ελπίζουν ωστόσο πως θα μπορέσει να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του χεριού του.