ΚΟΣΜΟΣ

Κερδίζει έδαφος ο Καντάφι

Κερδίζει έδαφος ο Καντάφι
Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν σήμερα τον πετρελαϊκό σταθμό του Ρας Λανούφ, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των...

Οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν σήμερα τον πετρελαϊκό σταθμό του Ρας Λανούφ, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να υποχωρήσουν προς τα ανατολικά, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος στα ανατολικά της Λιβύης, ενώ η Τρίπολη και άλλες πόλεις στα δυτικά παραμένουν υπό τον έλεγχο του Καντάφι.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην περιοχή ανάμεσα στο Μπιν Τζαουάντ και το Ρας Λανούφ.


Δύο δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή Πύλη της Αζίζιγια, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Μία σειρά δυνατών εκρήξεων είχαν συνταράξει την πρωτεύουσα Τρίπολη και νωρίτερα χθες το βράδυ, για τις οποίες το κρατικό κανάλι της Λιβύης, ανέφερε ότι προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς των " επιτιθέμενων αποικιοκρατών, σταυροφόρων ".


Χθες ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι οι διεθνείς κυρώσεις και η στρατιωτική δράση, έχουν " εξασθενήσει σημαντικά ", το καθεστώς του Καντάφι" και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.


Χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από την έναρξη των συγκρούσεων που διεξάγονται πλέον εδώ και τουλάχιστον 6 εβδομάδες.