ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα αεροπειρατείας σε τουρκικό αεροσκάφος

Απόπειρα αεροπειρατείας σε τουρκικό αεροσκάφος

Αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus που αναχώρησε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας αναγκάστηκε σήμερα το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από απόπειρα αεροπειρατείας από έναν Ουκρανό επιβάτη, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο Ουκρανός επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα αν το αεροσκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι, δεν κατευθυνόταν προς το Σότσι της Ρωσίας, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο επιβάτης αυτός προσπάθησε να ανοίξει με τη βία την πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μόλις ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, απογειώθηκε ένα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνόδευσε το αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Η μονάδα επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αμέσως μπήκε στο αεροπλάνο και έχει ξεκινήσει τον έλεγχο των επιβατών.