ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά υποψήφιος το 2012 ο Ομπάμα

Ξανά υποψήφιος το 2012 ο Ομπάμα
Την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Οι συνεργάτες του πλανητάρχη...

Την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Η πρόθεσή του Αμερικανού προέδρου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα έγινε γνωστή μέσω ενός βίντεο που ανήρτησε η ομάδα του στην επίσημη ιστοσελίδα του και e-mail που εστάλησαν στους υποστηρικτές του.

Στο βίντεο οποίο εμφανίζονται υποστηρικτές από όλη τη χώρα να συζητούν για τη στήριξή τους προς τον Δημοκρατικό πρόεδρο, χωρίς να εμφανίζεται ο ίδιος ή να ακούγεται η φωνή του.

"Η εκστρατεία αυτή μόλις ξεκίνησε", αναφέρει σύντομη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα www.barackobama.com. "Εγκαινιάζουμε γραφεία, ανοίγουμε τις κούτες και ξεκινάμε ένα διάλογο με υποστηρικτές σαν εσάς για να βοηθήσουν να στρωθεί ο δρόμος προς τη νίκη. Το 2012 ξεκινάει τώρα..."

Από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο δεν έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες επισήμως. Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, εμφανίζουν μέχρι στιγμής τον Ομπάμα να προηγείται των ρεπουμπλικανών πιθανών αντιπάλων του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ίσως και σήμερα, γεγονός που θα επιτρέψει την έναρξη της χρηματοδότησης της εκστρατείας του.

Στις εκλογές του 2008, ως γερουσιαστής του Ιλινόι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συγκεντρώσει 750 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2012.