ΚΟΣΜΟΣ

«Θαρραλέα» εμφάνιση Μπερλουσκόνι στα δικαστήρια

«Θαρραλέα» εμφάνιση Μπερλουσκόνι στα δικαστήρια
"Δεν θα καταδικαστώ", δήλωσε με αυτοπεποίθηση προς τους δημοσιογράφους ο Ιταλός πρωθυπουργός ,Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την είσοδό του...

"Δεν θα καταδικαστώ", δήλωσε με αυτοπεποίθηση προς τους δημοσιογράφους ο Ιταλός πρωθυπουργός ,Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την είσοδό του στο δικαστήριο όπου θα συμμετάσχει στην πιο πρόσφατη από μια σειρά δικών που διεξάγονται σε βάρος του αυτή την εβδομάδα , με κατηγορίες οι οποίες κυμαίνονται από φοροδιαφυγή μέχρι σεξ επί πληρωμή με ανήλικη.

Το γεγονός ότι εμφανίσθηκε στη δίκη για φοροδιαφυγή έρχεται σε αντίθεση με την απόφασή του να μην παραστεί στην έναρξη, την προηγούμενη εβδομάδα, της πιο ενοχλητικής γι' αυτόν δίκης σχετικά με τις σχέσεις του με μια ανήλικη πόρνη, την οποία οι δικηγόροι του προσπαθούν να ακυρώσουν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε "αβάσιμες" τις κατηγορίες σε βάρος του ότι πλήρωσε ανήλικη για να κάνει μαζί της σεξ.

Η σημερινή δίκη επικεντρώνεται σε κατηγορίες εναντίον του ότι η αυτοκρατορία του των μέσων ενημέρωσης Mediaset αγόρασε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα σε διογκωμένες τιμές μέσω υπεράκτιων εταιρειών βιτρινών, ώστε να αποφύγει την καταβολή φόρων και, από τη διαφορά της τιμής, να δημιουργήσει μυστικά ταμεία.

Τόσο η Mediaset όσο και ο Μπερλουσκόνι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Οι δικαστές αναμένεται ότι θα εξετάσουν σήμερα ορισμένους μάρτυρες υπεράσπισης.

Η δίκη της Mediaset εντάσσεται σε μια σειρά τριών δικών που συνδέονται όλες με την πώληση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990. Οι δίκες αυτές δεν συνδέονται με την πολύκροτη υπόθεση Ρουμπιγκέιτ.