ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Φόβοι για τα μαύρα κουτιά - Δεν ακούγεται πια το σήμα

Μαλαισία: Φόβοι για τα μαύρα κουτιά - Δεν ακούγεται πια το σήμα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του σήματος από τα μαύρα κουτιά του Boeing. Ωστόσο πλέον εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι οι μπαταρίες μπορεί να έχουν φτάσει στο τέλος τους, καθώς οι αρχές αδυνατούν να το εντοπίσουν εκ νέου το σήμα που ''άκουσε'' προ ολίγων ημερών το πλοίο Ocean Shield

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, κ. Άνγκους Χιούστον, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο καθώς οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν φτάσει την αναμενόμενη διάρκεια ζωής τους, που υπολογίζεται στις 30 ημέρες.

«Δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω επαφή με οποιοδήποτε σήμα και πρέπει να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετές ημέρες μέχρι το σημείο όπου δεν θα υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι οι μπαταρίες θα έχουν αποφορτιστεί», δήλωσε την Τρίτη ο Χιούστον.

f21e0308cd5411a09725ef2ebbe2e50c XL

Στις έρευνες παίρνει τώρα μέρος και υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει σήματα σε βάθος μέχρι και 4.500 μέτρα, όμως δυστυχώς οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με την απόλυτη σιωπή.

Το γεγονός αυτό φέρνει σε απόγνωση τους συμμετέχοντες στην έρευνα, αλλά και τους συγγενείς των αγνοουμένων, καθώς είναι γνωστό ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των μαύρων κουτιών είναι συγκεκριμένη και αυτές τις ημέρες υπολογιζόταν ότι θα έφταναν στο σημείο εξάντλησης.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Στέλνουν υποβρύχιο ρομπότ σε βάθος 4.500 μέτρα