ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Να μην απαντάτε σε εταιρικά mail και τηλέφωνα μετά τις 18.00»

Γαλλία: «Να μην απαντάτε σε εταιρικά mail και τηλέφωνα μετά τις 18.00»

Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, η εργοδοσία σε ψηφιακές και συμβουλευτικές εταιρείες και οι εργαζόμενοι σε αυτές τροποποίησαν το νόμο του 1999 για το 35ωρο στη Γαλλία


Η καινοτομία είναι ότι το προσωπικό πλέον αυτών των μεγάλων εταιριών -μεταξύ των οποίων η Google, το Facebook, η Deloitte- θα πρέπει να να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολάνε και οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι τους δεν οδηγούνται στο να ελέγχουν για επαγγελματικά email σε ταμπλέτες ή υπολογιστές.

Σύμφωνα με την νομοθεσία με τον τίτλο «Υποχρέωση απενεργοποίησης των εργαλείων επικοινωνίας εξ αποστάσεως», η οποία επηρεάζει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εργαζομένους, οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να απαντούν σε e-mail για εργασιακά θέματα μετά τις 6, σε μια προσπάθεια του κράτους να τους επιτρέψει να έχουν προσωπική ζωή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Γάλλων μάνατζερ Michel de la Force ανέφερε: «Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε το ψηφιακό ωράριο. Μπορούμε να επιτρέπουμε επιπλέον εργασία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφουμε στο κανονικό, που είναι να αποσυνδεόμαστε, να σταματάμε να είμαστε διαρκώς στη δουλειά.»

Διαβάστε επίσης:

H επική γκάφα της ταμπέλας μιας παμπ κάνει το γύρο του κόσμου