ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 16 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Χιλή

Τουλάχιστον 16 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Χιλή

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε 500 κατοικίες και προκάλεσε την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίνωσαν οι αρχές.

"Μέχρι αυτήν τη στιγμή είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε 16 θανάτους", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Βαλπαραΐσο, ενώ η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τρεις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στην παραλιακή πόλη είναι η χειρότερη στην ιστορία της, σύμφωνα με την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ και είναι πιθανόν ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύτερος.

Καθώς περνούν οι ώρες, οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν τα ερείπια των 500 κατεστραμμένων κατοικιών βρίσκουν απανθρακωμένα πτώματα τα οποία είναι δύσκολα να αναγνωρισθούν.

Στην περιοχή της καταστροφής παραμένουν εστίες φωτιάς , δημιουργώντας φόβους ότι η πυρκαγιά μπορεί να αναζωπυρωθεί εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Η πρόεδρος της Χιλής που έφθασε σήμερα το πρωί στην πόλη κήρυξε την περιοχή ζώνη καταστροφής, γεγονός που επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.

Η πόλη έχει συμπεριληφθεί από την Unesco στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Χιλή