ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο ο έλεγχος του δημαρχείου της Μαριούπολης

Στο Κίεβο ο έλεγχος του δημαρχείου της Μαριούπολης

Οι ουκρανικές δυνάμεις της τάξης ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Το δημαρχείο απελευθερώθηκε», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Aβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες». Το κτίριο είχε καταληφθεί από τις 13 Απριλίου.

Η αστυνομία της Μαριούπολης διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι τα ξημερώματα πραγματοποίησε επιχείρηση αφού είχε εντοπίσει ομάδα 30 ανδρών οπλισμένων με μπαστούνια του μπέιζμπολ που προσπαθούσαν να μπουν στο κτίριο για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.

«Ξέσπασαν ταραχές» και τότε οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν, εξήγησε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το βράδυ της 16η Απριλίου, περί τα 300 άτομα πραγματοποίησαν έφοδο εναντίον βάσης των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών η οποία απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το δημαρχείο. Η επίθεση απωθήθηκε, τρεις δράστες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πέντε νεκροί στις μάχες στο Σλαβιάνσκ

Λαβρόφ: ΗΠΑ και Ε.Ε. χρησιμοποιούν ως πιόνι την Ουκρανία