ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ανανεώνουν το σύστημα συναγερμού τους

Οι ΗΠΑ ανανεώνουν το σύστημα συναγερμού τους
Με νέο σύστημα συναγερμού για τις τρομοκρατικές απειλές...

Με νέο σύστημα συναγερμού για τις τρομοκρατικές απειλές αντικαθιστούν οι ΗΠΑ τη χρωματική κωδικοποίηση (κόκκινος συναγερμός κτλ), που χρησιμοποιούσαν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 μέχρι σήμερα, καθώς κρίθηκε ανεπαρκής.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, παρουσίασε το νέο σύστημα, το οποίο θα προειδοποιεί τις αρχές και τους πολίτες είτε για μία «επικείμενη απειλή» είτε για μία «αυξημένη απειλή». Θα συνοδεύεται από μία περίληψη της πιθανής απειλής και μία ημερομηνία λήξης.

Για τον περασμένο Φεβρουάριο, η Αμερικανίδα υπουργός ανέφερε ότι η τρομοκρατική απειλή βρισκόταν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2001.

Η «αυξημένη» απειλή θα δείχνει έναν πιθανό τρομοκρατικό κίνδυνο, ενώ η «επικείμενη» απειλή θα δείχνει ένα πιθανό, ειδικό και άμεσα επικείμενο κίνδυνο. Οι προειδοποιήσεις θα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ και μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook.

Οι νέες προειδοποιήσεις θα αναφέρουν ακόμη την πιθανή γεωγραφική τοποθεσία όπου αναμένεται να σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση αλλά και τα μέσα μεταφοράς ή τις άλλες υποδομές που πιστεύεται ότι έχουν στοχοποιηθεί.