ΚΟΣΜΟΣ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στο Αφγανιστάν σήμερα για μια επίσκεψη-έκπληξη στα αμερικανικά στρατεύματα τα οποία ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη χώρα έπειτα από σχεδόν 13 χρόνια πολέμου.


Ο Ομπάμα ταξίδεψε περισσότερες από 13 ώρες για να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη αστραπή στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ, την κυριότερη αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ, όπου αναμένεται να ενημερωθεί από τους αξιωματικούς για την κατάσταση, να μιλήσει στα στρατεύματα και να επισκεφθεί τραυματισμένους στρατιώτες σε νοσοκομείο.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τέταρτη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν συνοδεύεται από τον αμερικανό τραγουδιστή της κάντρι Μπραντ Πέισλι, ο οποίος θα ψυχαγωγήσει τους στρατιώτες.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ομπάμα δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ή άλλους αφγανούς αξιωματούχους, ώστε να αποφύγει να εμπλακεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, επεσήμαναν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφαση της κυβέρνησής του σχετικά με το πόσοι στρατιώτες θα παραμείνουν στη χώρα μετά την απομάκρυνση του κύριου όγκου του αμερικανικού στρατεύματος στο τέλος του 2014, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Ο Θεοδωράκης «έκλεψε» τον Ομπάμα! (vids)

ΗΠΑ: Τηλεφωνικό «ευχαριστώ» του Ομπάμα στον Σινγκ