ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες του νεκρού Michael Jackson στη δίκη του γιατρού του

Φωτογραφίες του νεκρού Michael Jackson στη δίκη του γιατρού του
Οι φωτογραφίες του Michael Jackson από τη...

Οι φωτογραφίες του Michael Jackson από τη νεκροψία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη δίκη του γιατρού του Conrad Murray, ο οποίος κατηγορείται ως υπεύθυνος για το θάνατό του.

Ο δικαστής του Λος Άντζελες Michael Pastor συντάχθηκε με την πλευρά των κατηγόρων και επέτρεψε να επιδειχθούν οι εν λόγω φωτογραφίες στους ενόρκους.

Οι κατήγοροι υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα φανεί ότι ο βασιλιάς της ποπ ήταν υγιής πριν από το θάνατο του, τον Ιούνιο του 2009. Ο γιατρός Murray βοηθούσε τον Jackson στα προβλήματα αϋπνίας που τον βασάνιζαν. Μια υπερβολική δόση ισχυρού αναισθητικού επέφερε το θάνατό του.

Σε μία από τις φωτογραφίες το νεκρό σώμα του Jackson φαίνεται πάνω στο τραπέζι του ιατροδικαστή. Σε μια άλλη φαίνεται γυμνό με κάποια μέρη του σώματος να έχουν καλυφθεί τεχνητά.

«Παρόλο που οι φωτογραφίες είναι τραγικές, δεν είναι μακάβριες ή τρομακτικές», υποστηρίζει ο τοπικός εκπρόσωπος της εισαγγελίας, David Walgren.
Οι δικηγόροι του γιατρού, ο οποίος έχει δηλώσει «αθώος», είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσουν την ψυχολογία των ενόρκων.

Επίσης, στη δίκη θα προβληθούν και επιλεγμένα αποσπάσματα από τη μουσική ταινία του Jackson ‘This Is It’, επειδή -πάλι σύμφωνα με τους κατήγορους- καταδεικνύουν την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση του βασιλιά, λίγο πριν το θάνατό του.