ΚΟΣΜΟΣ

Ο «τολμηρός» Δήμαρχος του Λονδίνου και το πείραμά του

Ο «τολμηρός» Δήμαρχος του Λονδίνου και το πείραμά του

Διατεθειμένος να δεχθεί νερό υπό πίεση από τις αντλίες που αγόρασε για την πόλη του προκειμένου να αποδείξει την μη ύπαρξη κινδύνου για τους πολίτες, δήλωσε ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Ο ιδιόρρυθμος δήμαρχος μόλις αγόρασε τρεις αντλίες νερού υπό πίεση για την πόλη του, παρά το γεγονός ότι η χρήση τους δεν επιτρέπεται στη Βρετανία, με εξαίρεση τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μετά τις ταραχές που συγκλόνισαν το Λονδίνο το 2011, το θέμα της χρήσης τους από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης τέθηκε από την αστυνομία. Η άδεια χρήσης τους εξετάζεται αυτή τη στιγμή από την υπουργό Εσωτερικών Τερέσα Μέι.

Ο Μπόρις Τζόνσον, όμως, δεν περίμενε να επιτραπεί επίσημα από τις αρχές προκειμένου να αποκτήσει τον εξοπλισμό αυτό. Αγόρασε από τη Γερμανία τρεις αντλίες ρίψης νερού υπό πίεση, ενώ διαβεβαίωσε ότι «εξοικονόμησε 2,4 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ) στους κατοίκους του Λονδίνου».

Υπερασπιζόμενος σήμερα την απόφασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου LBC, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι οι αντλίες δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε εάν δέχεται την πρόκληση να τον καταγράψουν οι κάμερες ενώ θα του ρίχνουν νερό από την αντλία. Αν και στην αρχή δίστασε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «κάνει τίποτα για να το αξίζει αυτό», ο 49χρονος τελικά αποδέχθηκε την πρόκληση αυτή.

«Μπορώ ήδη να φανταστώ τους υπευθύνους του γραφείου Τύπου μου να τραβούν τα μαλλιά τους. Παρόλαυτά, πρέπει να γίνει» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, είναι οι δύο πολιτικοί που θεωρούνται ως οι πιθανότεροι υποψήφιοι να αντικαταστήσουν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην προεδρία του συντηρητικού κόμματος στην περίπτωση ήττας στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Κάποιοι εξέλαβαν την απόφαση του δημάρχου του Λονδίνου ως μια πρόκληση για την αντίπαλό του. «Όχι, όχι, όχι. Προσπαθούμε απλά να εξοικονομήσουμε χρήματα», υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Τζόνσον όταν ο δημοσιογράφος του LBC τον ρώτησε για αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Προελαύνουν οι αντάρτες-Επίθεση αυτοκτονίας με 15 νεκρούς