ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα γάμος γίνεται…

Σήμερα γάμος γίνεται…
Λίγες ώρες πριν το πριγκιπικό «I do», ένας ολόκληρος πλανήτης ζει τη...

Λίγες ώρες πριν το πριγκιπικό «I do», ένας ολόκληρος πλανήτης ζει στη φρενίτιδα της λαμπερής αυτής ένωσης! Τη στιγμή που γράφεται αυτή η είδηση, ήδη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προβάρει το γαμπριάτικο κοστούμι και η κοινή θνητή Κέιτ Μίντλετον το νυφικό που θα τη στέψει πριγκίπισσα…

Στιγμές πριν η βασιλική ...κουστωδία πάρει θέση στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, περιμετρικά του ναού επικρατεί πανδαιμόνιο από βρετανούς και τουρίστες που περιμένουν με κομμένη ανάσα το γεγονός της δεκαετίας!

Το πανδαιμόνιο που επικρατεί στη βρετανική πρωτεύουσα δεν έχει προηγούμενο με δεκάδες αντίσκηνα να φιλοξενούν φανατικούς θαυμαστές του μελλοντικού πριγκιπικού ζεύγους.

Παρακολουθήστε live κάθε λεπτό του βασιλικού γάμου:


Χθες, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έλαβε τις πρώτες ευχές όταν εθεάθη σε εμπορικό κέντρο μαζί με τον αδελφό και κουμπάρο, πρίγκιπα Χάρι.

Ορισμένοι από το πλήθος ξέσπασαν σε λυγμούς ενώ μια θάλασσα από χέρια προσπαθούσαν απελπισμένα για μια χειραψία με τον νεαρό γαλαζοαίματο.

Το πρόγραμμα του μυστηρίου

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ στο γαμήλιο μυστήριο θα έχουν δίπλα τους τα αγαπημένα τους αδέλφια. Ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι ο κουμπάρος και η Πίππα, αδελφή της Κέιτ, θα είναι η παράνυφος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
07:15: Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φτάνουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.
08:50: Άφιξη των ξένων ηγετών.
09:15: Η Μπέντλεϊ του πρίγκιπα Γουίλιαμ φτάνει στο αββαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος Χάρι.
09:20: Οι εστεμμένοι παίρνουν τις θέσεις τους στο αββαείο. Μετά από επτά λεπτά καταφθάνει η μητέρα της νύφης.
09:30: Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φτάνουν στο Γουέστμινστερ και στις 09:42 έρχεται η σειρά του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του Καμίλα.
09:45: Η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου διασχίζουν το κατώφλι του αββαείου, πριν από τη νύφη, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.
09:51: Η Κέιτ Μίντλετον αναχωρεί από τη βασιλική σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου Goring, όπου πέρασε τη νύχτα με τους δικούς της, 800 μέτρα από το Μπάκιγχαμ, και φτάνει στο αββαείο με Ρολς Ρόις.
10:00: Η νύφη μπαίνει στο αββαείο μαζί με τον πατέρα της Μάικλ.
11:15: Η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται και το ζευγάρι αναχωρεί για το Μπάκιγχαμ με άμαξα. Ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και η γονείς της Κέιτ, συνοδεία συντάγματος του περίφημου Household Cavalry, με επίσημη στολή.
11:40: οι καλεσμένοι φτάνουν στο Μπάκιγχαμ.
12:25: Το ζευγάρι και η βασίλισσα εμφανίζονται στο μπαλκόνι των ανακτόρων μαζί με τις οικογένειές τους.
12:30: Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ παρακολουθούν από το μπαλκόνι αεροπορική επίδειξη.
Θα ακολουθήσει η δεξίωση που θα παραθέσει η βασίλισσα στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για περίπου 650 καλεσμένους.

Το απόγευμα το νιόπαντρο ζευγάρι θα αποσυρθεί στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς.
Η ημέρα θα κλείσει με δείπνο, που θα παραθέσει ο πρίγκιπας Κάρολος για 300 καλεσμένους. Θα ακολουθήσει χορός για τους στενούς φίλους του ζευγαριού και την οικογένεια.