ΚΟΣΜΟΣ

«Στόχος τρομοκρατών η Γερμανία»

«Στόχος τρομοκρατών η Γερμανία»
Σε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Γερμανοί, έπειτα από τη σύλληψη από τις Γερμανικές Αρχές, τριών υπόπτων οι οποίοι σχετίζονται με την...

Σε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Γερμανοί, έπειτα από τη σύλληψη από τις Γερμανικές Αρχές, τριών υπόπτων οι οποίοι σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, σε δηλώσεις του τόνισε πως η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και συγκεκριμένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Χθες, στη Βεστφαλία οι Γερμανικές Αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες που κατηγορούνται πως είναι μέλη της Αλ Κάιντα. Η εφημερίδα “Bild”, σε δημοσίευμα της αναφέρει πως κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών.

Ο κος Φρίντριχ, στις δηλώσεις του τόνισε πως η Γερμανία απέφυγε ένα μεγάλο κίνδυνο , ωστόσο η Γερμανία συνεχίζει να αποτελεί στόχο τρομοκρατικών οργανώσεων και πρέπει οι Αρχές να είναι πάντα σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF οι τρεις είναι γερμανικής καταγωγής και βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και αρκετούς μήνες.

Αύριο θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τις Γερμανικές Αρχές, σχετικά με τους τρεις άνδρες.