ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Να διεξαχθεί έρευνα για την ισραηλινή οβίδα εναντίον σχολείου του ΟΗΕ

ΕΕ: Να διεξαχθεί έρευνα για την ισραηλινή οβίδα εναντίον σχολείου του ΟΗΕ

Η ΕΕ ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί αμέσως έρευνα για την ισραηλινή οβίδα που εβλήθη εναντίον ενός σχολείου του ΟΗΕ προκαλώντας χθες, Πέμπτη, 15 νεκρούς και 200 τραυματίες.


"Ζητούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια πλήρης έρευνα γι' αυτό το επεισόδιο", δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Είναι η τέταρτη φορά που η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ προς τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δέχεται πυρά, υπογράμμισε η εκπρόσωπος, η οποία "κάλεσε όλα τα μέρη να σεβασθούν το απαραβίαστο και την ακεραιότητα της UNRWA".

Η ΕΕ επιμένει επίσης στην ανάγκη να δημιουργηθούν "ανθρωπιστικοί διάδρομοι" για να επιτραπεί στους αμάχους που το επιθυμούν, να διαφύγουν των μαχών.

"Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας", όπου ο απολογισμός της ισραηλινής επίθεσης υπερβαίνει πλέον τους 820 νεκρούς, περισσότεροι από 190 από τους οποίους είναι παιδιά, δήλωσε ακόμη η εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι "καταδικάζει τις απώλειες ζωών αμάχων".

Ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας εκεχειρίας κατά τη 18η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Χαμάς, η ΕΕ κάλεσε εκ νέου όλα τα μέρη σε μια "άμεση κατάπαυση του πυρός".

Στο μεταξύ, από τον ισραηλινό στρατό ανακοινώθηκε πως ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αυξάνοντας σε 33 τον αριθμό των ισραηλινών στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επιχείρησης, στις 8 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ενα παιδί πεθαίνει στη Γάζα, κάθε ώρα που περνά