ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν βοήθεια κατά της τρομοκρατίας

Ζητούν βοήθεια κατά της τρομοκρατίας
Το Πακιστάν χρειάζεται τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την πάταξη της τρομοκρατίας, του «υπ΄ αριθμόν ένα» προβλήματός του, δήλωσε...

Το Πακιστάν χρειάζεται τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την πάταξη της τρομοκρατίας, του «υπ΄ αριθμόν ένα» προβλήματός του, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, ο οποίος ζήτησε από τους Δυτικούς να μη μεταδίδουν αρνητικά μηνύματα για τη χώρα του.

«Η ασφάλεια και ο αγώνας κατά του εξτρεμισμού ή της τρομοκρατίας δεν είναι υπόθεση ενός μόνον έθνους. Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια στρατηγική για την πάταξη της τρομοκρατίας. Έχουμε ανάγκη την υποστήριξη ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο Γκιλάνι ενώπιον γάλλων επιχειρηματιών, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Διαβεβαιώνοντας ότι το Ισλαμαμπάντ μάχεται κατά της τρομοκρατίας και ότι έχει ήδη «πληρώσει βαρύ τίμημα», ο Γκιλάνι εξήγησε ότι το κάνει «όχι μόνο για το Πακιστάν, αλλά για την ειρήνη, την ευημερία και την πρόοδο όλου του κόσμου».

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες το βράδυ με το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και σήμερα θα έχει συνομιλίες με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.