ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμοί χωρίς τέλος στη Λιβύη

Βομβαρδισμοί χωρίς τέλος στη Λιβύη
Τουλάχιστον πέντε ανθρώπους σκότωσαν σήμερα οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια των νέων...

Τουλάχιστον πέντε ανθρώπους σκότωσαν σήμερα οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια των νέων βομβαρδισμών εναντίον του λιμανιού της πολιορκημένης πόλης Μιζουράτα.


"Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πολλά θύματα μεταξύ των Λίβυων και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων που περιμένουν να απομακρυνθούν", δήλωσε ο Γκεμάλ Σάλεμ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο Ρόιτερς. "Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε νεκροί, ενώ ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες".


Ο βομβαρδισμός έπληξε επίσης την περιοχή Κασρ Αχμαντ, μια βιομηχανική περιοχή όπου υπάρχουν και κατοικίες, και την περιοχή της Μιζουράτας όπου βρίσκονται εργοστάσια χάλυβα και σιδήρου, σύμφωνα με τον Σάλεμ.


Την ίδια ώρα, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν την περιοχή Αλ Χάιραχ, δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολη, προκαλώντας απώλειες.

"Η αποικιοκρατική, συμμαχία των σταυροφόρων μόλις βομβάρδισε την αλ Χάιραχ, πριν από λίγο, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και ζημιές στην υποδομή" της, προσέθεσε.

Η κρατική τηλεόραση κατηγόρησε επίσης το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα μόνα αραβικά κράτη που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ότι χρηματοδοτούν τη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Μουάμαρ Καντάφι.

"Οι πράκτορες των σεΐχηδων του Κατάρ και των Εμιράτων πληρώνουν για κάθε βόμβα που ρίχνουν οι σταυροφόροι και κάθε πύραυλος στοιχίζει 2 εκατομμύρια δολάρια", σχολίασε η κρατική τηλεόραση.