ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σε δίκη ο Αμερικανός Μάθιου Μίλερ

Βόρεια Κορέα: Σε δίκη ο Αμερικανός Μάθιου Μίλερ

Ο Μάθιου Μίλερ ένας από τους τρεις Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα, θα προσαχθεί σε δίκη την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το καθεστώς με μια λιτή του ανακοίνωση η οποία μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο αμερικανός υπήκοος.

Ο 26χρονος Μίλερ από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, θα προσαχθεί σε δίκη στις 14 Σεπτεμβρίου ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση του βορειο-κορεατικού καθεστώτος. Ο νεαρός Αμερικανός συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο καθώς φέρεται να έσκισε τη βίζα του κατά την άφιξή του στην απομονωμένη χώρα, όπως είχαν μεταδώσει τότε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το όνομα του άλλου Αμερικανού πολίτη του 56χρονου Τζέφρι Φόουλ ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο καθώς φέρεται να άφησε μια Βίβλο στην τουαλέτα ενός μαγαζιού όπου συχνάζουν ναύτες στο λιμάνι της πόλης Τσονγκίν. Ο τρίτος αμερικανός ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2012 και εκτίει σήμερα ποινή 15 ετών καταναγκαστικής εργασίας για εγκλήματα κατά της Βόρειας Κορέας.

Στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ που θεωρείται το πλέον απομονωμένο και μυστικιστικό κράτος του κόσμου έχουν επιβληθεί βαριές κυρώσεις από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών εξ αιτίας του πυρηνικού-πυραυλικού προγράμματός του. Πάντως νωρίτερα αυτό το μήνα, το καθεστώς χορήγησε μια σπάνια άδεια στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μιλήσουν με τους Αμερικανούς κρατούμενους οι οποίοι σε ξεχωριστές συνεντεύξεις ζήτησαν από την Ουάσιγκτον να διασφαλισθεί η έγκαιρη απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Άμποτ: Οι τζιχαντιστές είναι χειρότεροι από τους ναζί