ΚΟΣΜΟΣ

Βελτιώνεται η υγεία του παιδιού που απήγαγαν οι γονείς του (pics+video)

Βελτιώνεται η υγεία του παιδιού που απήγαγαν οι γονείς του (pics+video)

Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι με την κατάσταση του μικρού παιδιού μετά τη θεραπεία που του έκαναν με τα πρωτόνια

Ο γενναίος Άσια, που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, δείχνει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης μετά την επαναστατική μέθοδο με λέιζερ που του έγινε σε νοσοκομείο της Πράγας.

Η ασθένεια του δεν έχει εξαπλωθεί ενώ ο πεντάχρονος έδειξε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς κουνώντας τα χέρια και τα πόδια του.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι η ασθένεια δεν έχει προχωρήσει σε άλλα μέρη του σώματος του παιδιού.

Σύμφωνα με ένα γιατρό του νοσοκομείου της Πράγας, το παιδί δείχνει ολοένα και καλύτερα και φαίνεται πως μπορεί να κινείται ακόμα περισσότερο.

Μετά από δύο εφιαλτικές εβδομάδες για τους γονείς του, τα νέα είναι ευχάριστα και η πρώτη θεραπεία με δέσμη πρωτονίων, φαίνεται να βελτιώνει κατά πολύ την κατάσταση.

Ο μικρός Άσια, έχει ακόμα 29 θεραπείες να αντιμετωπίσει αλλά οι γονείς του είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορέσει να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας και να μεταφερθεί στην ογκολογική κλινική.

Οι γονείς του 'Ασια, οι Μπρετ και Νεγέμεχ Κινγκ, πιστεύοντας ότι η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί τους σε νοσοκομείο του Σάουθαμπτον της νότιας Αγγλίας ήταν πολύ επιθετική, αποφάσισαν τη μεταφορά του στην Πράγα για μια θεραπεία πρωτονίων.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες

Διαβάστε επίσης: Στην Πράγα ο μικρός Άσια Κινγκ για θεραπεία