ΚΟΣΜΟΣ

«Σας ικετεύω, κοιτάξτε την καρδιά σας»

«Σας ικετεύω, κοιτάξτε την καρδιά σας»

Την ύστατη προσπάθεια να πείσει τους τζιχαντιστές να αφήσουν ελεύθερο τον σύζυγό της και να μην υλοποιήσουν την απειλή τους αποκεφαλίζοντάς τον, έκανε η Μπάρμπαρα Χένινγκ.

Στο αμέσως προηγούμενο βίντεο με αποκεφαλισμό ομήρου (Ντέιβιντ Χέινς) που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, το τρίτο κατά σειρά, εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα ο Άλαν Χένινγκ, ως το επόμενο θύμα τους. Ο 47χρονος οδηγός ταξί από το Μάντσεστερ απήχθη πριν από περίπου δέκα μήνες, την ώρα που πρόσφερε εθελοντικά βοήθεια σε όσους την είχαν ανάγκη.

Αν και η προηγούμενη κραυγή αγωνίας που βγήκε από το στόμα συγγενή ομήρου και πιο συγκεκριμένα από τη μητέρα του Στίβεν Σοτλοφ, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση, καθώς λίγα 24ωρα ακόμα, η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολούθησε συγκλονισμένη το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του, η σύζυγος του Άλαν Χένινγκ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Μπάρμπαρα Χένινγκ παρακαλεί τους απαγωγείς να «κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους» και να απελευθερώσουν τον σύζυγό της, εκτιμώντας τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη Συρία.

«Ο Άλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη», τονίζει η γυναίκα του.

«Τη στιγμή της απαγωγής του, οδηγούσε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με τρόφιμα και νερό για να τα παραδώσει σε οποιονδήποτε βρισκόταν σε ανάγκη. Ήταν μια πράξη καθαρής ευσπλαχνίας», διαβεβαιώνει η Χένινγκ.

«Δεν βλέπω σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει την υπόθεση ενός κράτους να δούμε να πεθαίνει ένας άνθρωπος σαν τον Άλαν», συνεχίζει.

«Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν τον σύζυγό μου», πρόσθεσε.

Ο αποκεφαλισμός του Ντέιβιντ Χέινς ήταν ο τρίτος ενός Δυτικού μέσα σ' ένα μήνα, έπειτα απ' αυτούς δύο Αμερικανών δημοσιογράφων που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ.

Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε στη συνέχεια, σ' ένα βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής», να εκτελέσει τον Άλαν Χένινγκ. Ο δήμιος, φορώντας κουκούλα, απευθυνόταν στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και κατηγορούσε τη Βρετανία ότι βρίσκεται στο πλευρό των ΗΠΑ στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επωφεληθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ