ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού: Προστατέψτε τους αμάχους

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού: Προστατέψτε τους αμάχους

H Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) κατήγγειλε ότι οι αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Ιράκ και τη Συρία έχουν προκαλέσει ολέθρια ανθρωπιστική κρίση.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις συγκρούσεις που εξαπλώνονται στις δύο χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας, επισήμανε η ΔΕΕΣ, που εδρεύει στη Γενεύη, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τα «χρόνια των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ, η εξάπλωση των ενόπλων οργανώσεων και οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία έχουν επιδεινώσει τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις των συρράξεων στις δύο χώρες» υπογραμμίζεται.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται», τονίζει ακόμη η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας αυτή.

«Βάση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κάθε πλευρά που εμπλέκεται σε αυτές τις συρράξεις πρέπει να αποφεύγει να βλάπτει τους πολίτες, πρέπει να προστατεύει το ιατρικό προσωπικό και τις υποδομές και πρέπει να επιτρέπει τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων να διανέμουν βοήθεια» τόνισε ο Ντόμινικ Στίλχαρτ, διευθυντής των επιχειρήσεων του ΔΕΕΣ.

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Έστειλε μαχητικά κατά των τζιχαντιστών μέσω Ελλάδας